De koninklijke familie heeft op de website van het koninklijk huis een dankwoord gezet voor de steun en medeleven die ze als nabestaanden mochten ontvangen na het overlijden van prins Friso.

''Voor de warme woorden en blijken van steun en medeleven van velen in ons land en daarbuiten danken wij u van harte'', schrijven onder anderen prinses Beatrix en prinses Mabel.

''Friso's betrokkenheid, loyaliteit en liefde hebben veel voor ons betekend. Zijn scherpe inzichten, humorvolle relativeringsvermogen en zelfverzekerde bescheidenheid zullen ons altijd bijblijven.''

Onder het dankwoord staan de handtekeningen van prinses Beatrix en prinses Mabel en de namen van de kinderen Luana en (8) en Zaria (7). Ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien ondertekenden de dankbetuiging.

Friso, de tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus, overleed 12 augustus op 44-jarige leeftijd. Hij had daarvoor maandenlang in coma gelegen als gevolg van een ski-ongeval in het Oostenrijkse Lech.

Alles over Prins Friso in ons dossier