Hero Brinkman is maandag in dienst getreden bij zijn oude werkgever de Amsterdamse politie.

Dat meldt de politie. Welke functie Brinkman vervult, is niet bekend. Hij wilde maandag zelf geen toelichting geven.

Een woordvoerder van de politie wilde eveneens niet ingaan op de aanstelling van de politicus . "De heer Brinkman is weer onderdeel van het korps Amsterdam en dat is de enige informatie die wij willen geven. Als je vanuit het korps de politiek ingaat dan heb je een terugkeergarantie. En in dit geval is er gebruik gemaakt van die terugkeergarantie."

De 48-jarige politicus had al een lange carrière bij de politie, voor hij in 2006 voor de PVV in de Tweede Kamer kwam. 

De geboren Almeloër was sinds 1985 veertien jaar agent bij het korps in de hoofdstad. Daarna werkte hij twee jaar als buurtregisseur en vijf jaar als inspecteur.

Democratiseren

In maart 2012 stapte Brinkman uit de PVV, omdat volgens hem zijn pogingen de partij te democratiseren "werden gedwarsboomd".

Daarna richtte hij zijn eigen partij op, de Onafhankelijke Burger Partij. Bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar september werkte hij samen met Trots op Nederland in het Democratisch Politiek Keerpunt, maar die partij wist geen Kamerzetel te bemachtigen.

Brinkman is wel nog lid van de Provinciale Staten van de provincie Noord-Holland. Daar begon hij in maart 2011 namens de PVV, maar na zijn vertrek uit de partij van Geert Wilders vertegenwoordigt hij zijn eigen OBP.