De uitbreiding van een vuurwerkopslag in Enschede van 50 naar 350 ton is nog geen gelopen race. Dat werd woensdagmiddag duidelijk op een informatiebijeenkomst voor bezorgde buurtbewoners.

Volgens een woordvoerder maakt de gemeente over 3 weken een afweging over de vergunningaanvraag. Daarbij wordt niet alleen gekeken of aan alle eisen wordt voldaan, maar spelen ook maatschappelijke effecten zoals de onrust onder omwonenden een rol.

Bewoners gaven woensdag aan zich niet veilig te voelen met zo veel vuurwerk in de buurt. Behalve de opslag van Dream Fireworks aan de Lenteweg zijn er nog twee vuurwerkopslagplaatsen in de directe omgeving.

Omwonenden

De informatiebijeenkomst was voor verontruste omwonenden die zich bij de gemeente hadden gemeld. 20 belangstellenden werden toegelaten op de besloten bijeenkomst. Om aan de toegenomen onrust tegemoet te komen, houdt Enschede dinsdag een extra informatiebijeenkomst, die voor iedereen toegankelijk is.

Opslag van vuurwerk is in Enschede een gevoelig onderwerp sinds de vuurwerkramp in mei 2000, die aan 23 mensen het leven kostte en waarbij 1000 mensen gewond raakten.