Rond de nieuwe Coentunnel op de ringweg van Amsterdam gebeuren nog altijd veel ongelukken. Sinds de opening op 13 mei noteerde de Verkeersinformatiedienst (VID) er 97. 

Maatregelen van Rijkswaterstaat om het aantal terug te dringen lijken nog niet veel te hebben uitgehaald, schrijft de Volkskrant dinsdag.

Op geen enkele andere Nederlandse snelweg doen zich zo veel ongelukken voor als in en rond de tunnel die de doorstroming aan de westkant van Amsterdam moest verbeteren.

De ongelukken lijken volgens de VID het gevolg van een combinatie van infrastructurele problemen en het rijgedrag van gebruikers.

Rode lichtjes

Weggebruikers klagen er bij de VID over dat de tunnel te donker of juist te licht is, te smal, te hoog of te steil is. Ook vinden sommige automobilisten de rode lichtjes aan de wanden vervelend omdat die voor remlichten kunnen worden aangezien.

Rijkswaterstaat sprak in eerste instantie nog van een 'gewenningsperiode', maar heeft wel maatregelen getroffen. Zo is de maximumsnelheid ruim voor het binnenrijden van de tunnel teruggebracht naar 90 kilometer per uur. Later deze week verwacht Rijkswaterstaat met de uitkomsten van een analyse te komen.