De gemeente Baarn sluit in verband met de uitvaart van prins Friso vrijdag enkele wegen af in het dorp Lage Vuursche. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Een van de doorgaande wegen, de Hoge Vuurseweg, is van 08.00 tot 18.00 uur gesloten voor al het verkeer, met uitzondering van het bestemmingsverkeer.

Ook de Slotlaan, de weg richting kasteel Drakensteyn, is tussen dezelfde tijden dicht. Langs de Hoge Vuurseweg is direct zicht op de begraafplaats en de Stulpkerk waar de uitvaart plaatsvindt.

Ondanks het druilerige weer is het donderdag wederom druk in Lage Vuursche waar vrijdag prins Friso wordt begraven. Donderdagmiddag werden ook alvast dranghekken bij de kerk afgeleverd.

Ambtenaren van gemeentewerken zijn nog steeds bezig om het dorp voor vrijdag een opgeruimd karakter te geven. Nadat woensdag al wat gaten in het asfalt waren gedicht, wordt nu ook het onkruid aan de Slotlaan verdelgd. 

Tijdstip

Volgens een mededeling op de website van het Noorse koningshuis begint de uitvaart van Friso om 15.00 uur. De Rijksvoorlichtingsdienst wil dat niet bevestigen. De uitvaart vindt in de middag plaats, maar het precieze tijdstip is nog niet officieel vastgesteld.

Bekijk beelden van de voorbereidingen:

Bekijk de special op NUfoto

Overzicht leven prins Friso | Chronologie ongeluk prins Friso | Dossier prins Friso