Aryan R. is schuldig bevonden aan moord en krijgt 12 jaar gevangenisstraf en tbs voor het in brand steken van een vrouw in Zeist. 

Volgens het hof is Aryan R. schuldig aan moord op de 23-jarige Narges A. en moet zij 12 jaar de gevangenis in. Omdat de vrouw niet helemaal toerekeningsvatbaar is, legde het hof ook tbs met dwangverpleging op.

Eerder veroordeelde de rechtbank in Utrecht R. tot 18 jaar gevangenisstraf, nadat het Openbaar Ministerie (OM) 23 jaar had geëist. In hoger beroep is de uitspraak gelijk aan de eis.

Voor zover bekend hadden de twee Afghaanse vrouwen geen ruzie met elkaar. In het dossier zitten wel aanwijzingen dat R. jaloers was op Narges. Het hof verwijt Aryan R. dat ze niet heeft uitgelegd waarom ze de andere vrouw in december 2009 op de galerij van haar flat in brand stak. De hogerberoepszaak was voor de nabestaanden van het slachtoffer de laatste kans om iets te horen van de verdachte over de reden voor de moord.

Motorolie

De 23-jarige was verloofd met de man die R. volgens het OM heimelijk zelf begeerde. Het slachtoffer ging naar beneden toen er aangebeld werd met de mededeling dat er een pakket bezorgd was. Bij terugkomst op de galerij wachtte de verdachte haar op, overgoot haar met motorolie en stak haar aan. De verdachte zegt dat zij zich niets herinnert van haar daad.

''Menigeen kan zich niet voorstellen dat een mens in staat is dit bij een ander mens te verrichten'', zegt het hof. Niet alleen heeft R. ''op gruwelijke wijze aan een jonge vrouw het leven ontnomen, maar heeft ze daarnaast ook het leven verwoest van haar naaste familieleden en haar aanstaande echtgenoot.''