De 55-jarige bewoonster van een flat aan het Driemondplein in Arnhem is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een explosie in haar woning.

Aangezien er verder niemand in de woning is geweest en de gaskraan openstond, lijkt het erop dat de vrouw de gasexplosie zelf heeft veroorzaakt, aldus een woordvoerder van de politie.

De vrouw was volgens de politie bekend bij de hulpverlening. Behalve de Arnhemse vrouw raakte niemand door de explosie en de daarop volgende brand gewond.

Na de explosie ontstond brand op de tweede verdieping van het gebouw, waar de vrouw woonde. De eerste vijf etages van de flat zijn ontzet geraakt door de kracht van de knal en moesten gestut worden.

Huisvesting

14 van de in totaal 138 woningen zijn voor langere tijd onbewoonbaar. Voor deze bewoners wordt zo snel mogelijk vervangende huisvesting geregeld.

Ruim 150 vooral oudere bewoners moesten dinsdagmorgen hun huizen verlaten. Een deel van deze mensen op leeftijd is met hoogwerkers door de brandweer uit het 12 verdiepingen hoge gebouw gehaald.

Ze werden opgevangen in een nabijgelegen buurthuis. Daar blijft Volkshuisvesting Arnhem de komende dagen aanwezig om bewoners en buren van het gebouw zo veel mogelijk te helpen.

Ravage

De knal van de explosie was tot in de wijde omtrek van Arnhem te horen. De ravage in de omgeving is enorm. Vrijwel alle ruiten van het flatgebouw zijn gesprongen en bij sommige woningen is de voorgevel weggeblazen.

Een aantal bewoners moet de komende nachten nog elders doorbrengen wegens de grote schade aan hun huizen. Zo nodig regelt Volkshuisvesting hotels of pensions.

Bekijk beelden van de flat: