In een kraakpand aan de Valkenburgerstraat in het centrum van Amsterdam heeft zondag enige tijd brand gewoed. Daarbij zijn geen gewonden gevallen, zo meldt de brandweer.

De brand werd ontdekt nadat de politie op een melding over een steekpartij was afgegaan, zo meldt AT5.

Rond 08.30 uur troffen agenten een gewonde aan op de stoep van de Valkenburgerstraat. Het slachtoffer bleek in zijn rug te zijn gestoken en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Op het moment dat de agenten wilden vertrekken, merkten zij dat een brand woedde in een nabijgelegen pand. Daarop werd de brandweer ingeschakeld.

De aanwezigen in het pand konden op tijd wegkomen. Het dak is gedeeltelijk ingestort. Een naastgelegen hotel moest korte tijd worden ontruimd. Rond 10.00 uur was de brand onder controle. De straat werd tijdens het blussen afgesloten, maar werd later in de middag weer opengesteld.

Aanhouding

Agenten hebben bij het evacueren van het pand dat in brand stond een verdachte aangehouden. De politie vermoedt dat er een verband bestaat tussen de brand en de steekpartij, maar zeker is dit nog niet. De aangehouden man bleek een mes op zak te hebben, zo meldt een zegsvrouw op Radio 1.

Het is nog onduidelijk hoe het gaat met de persoon die in zijn rug is gestoken. Ook over de aanleiding voor de steekpartij is nog niets bekend.

Heeft u lezersfoto's bij dit nieuws? Upload ze op www.nufoto.nl