Denemarken heeft een 23-jarige Litouwer aan Nederland uitgeleverd. De man wordt verdacht van een overval op een Rotterdamse juwelier in december 2010. 

Hij zat in Denemarken vast voor een daar gepleegde overval, meldde de politie zaterdag.

Op 11 december 2010 overvielen drie mannen de juwelier op de 1e Middellandstraat. De eigenaresse werd vastgebonden en ernstig mishandeld. De overvallers sloegen de vitrines kapot en gingen er met 150.000 euro aan sieraden vandoor.

Het tv-programma Opsporing Verzocht schonk in 2011 aandacht aan de zaak en toonde camerabeelden van de overval. Die gingen via Youtube de wereld over. Politiemensen in Litouwen zagen het filmpje ook en herkenden twee van de drie verdachten. Ze gaven dit door aan hun Nederlandse collega's in Rotterdam.

Noorwegen/h2>

Onderzoek wees uit dat de twee overvallers achter de tralies zaten, de 23-jarige in Denemarken voor een overval op een juwelier, zijn 41-jarige landgenoot en kameraad in Noorwegen voor eveneens een overval.

Voor de man in Noorwegen is nog geen uitleveringsverzoek gedaan, maar de politie sluit niet uit dat dit nog gaat gebeuren.

De recherche is nog op zoek naar de derde verdachte.