Enkele honderden mensen lopen zaterdagmiddag in het centrum van Rotterdam mee met een demonstratie tegen het Nederlandse vluchtelingenbeleid.

Het protest is georganiseerd door het No Border Camp, een groep internationale asielactivisten die vorige week neerstreek in de Maasstad.

Met spandoeken, leuzen en trommels vestigen de demonstranten de aandacht op het ''keiharde beleid'' ten aanzien van vluchtelingen in Nederland. 'Geen mens is illegaal' is het motto van de demonstratie die de afsluiting is van het No Border Camp.

De organisatie van het kamp was tevreden over de negen dagen aan de Nassaukade in Rotterdam. Volgens haar deden zo'n 300 mensen actief mee.

Provoceren

De demonstratie van zaterdag trok zo'n 400 tot 500 mensen, schatte de woordvoerster. Een groepje extreemrechtse demonstranten probeerde de demonstranten te provoceren. De politie die met veel mensen aanwezig was, hield de twee groepen uit elkaar.

Het No Border Camp heeft de hele week acties gehouden in Rotterdam en andere steden, zoals lawaaidemonstraties en een blokkade van een kantoor van de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND.

Beklad

In Rotterdam werd de afgelopen week een aantal openbare gebouwen beklad met leuzen over het vluchtelingenbeleid. De beheerders van de panden, zoals het Maritiem Museum, hebben aangifte gedaan.

Of de daders gezocht moeten worden in kringen van de asielactivisten, kon de politie niet zeggen. ''We onderzoeken de zaak'', zei een woordvoerder.