Het kantoor van de Rotterdamse projectontwikkelaar Van Omme & De Groot is beklad met leuzen.

Dat is te zien op foto's gepubliceerd door RTV Rijnmond.

Van Omme & De Groot was betrokken bij de bouw van een uitzetcentrum op Rotterdam Airport. Gezien de aard van de leuzen lijkt de actie daar tegen gericht.

Op het pand zijn leuzen als 'stop deportations' en 'life is not illegal' gekalkt. Ook het pand van het Maritiem Museum in Rotterdam is beklad.

Maritiem Museum

Een woordvoerder van het Maritiem Museum vertelt dat het pand is beklad met roze verf. Er staan leuzen op als 'niemand is illegaal'. Er lijkt geen verband te zijn tussen het museum en het uitzetcentrum.

"Waarschijnlijk is het gedaan omdat de wand op een opvallende plek in het centrum staat," aldus de zegsvrouw. Het museum heeft aangifte gedaan.

Tentenkamp

In het No Border Camp in Rotterdam, dat vrijdag is ingericht, protesteren activisten tegen het huidige asielbeleid. Volgens Mikkie Venema, woordvoerder van de activisten, is de actie niet door het tentenkamp georganiseerd.

Ze kan zich echter voorstellen dat iemand uit het kamp het pand heeft beklad. "Mensen zijn echt boos en uiten op diverse manieren hun woede en frustratie."