De wolf die op 4 juli is gevonden in de buurt van Luttelgeest, is daar niet voor de grap neergelegd.

Dat hebben onderzoekers van Alterra, de Universiteit van Utrecht en Naturalis vastgesteld, bevestigt de organisatie Wolven in Nederland na berichtgeving in De Telegraaf.

Faunabeheer Flevoland stelde vraagtekens bij de vondst van het beest, waarvan onlangs werd vastgesteld dat het echt om een wolf gaat.

Het dier zou er voor de grap zijn neergelegd, waarschijnlijk door Oost-Europeanen die in de buurt aan het werk zijn. De organisatie Wolven in Nederland stelt dat het zeker is dat de wolf niet als grap is neergelegd.

"Zo zijn er op meerdere plaatsen in de omgeving van de Noordoostpolder wolvenuitwerpselen gevonden. Daarbij is het gebruikelijk dat een wolf in één nacht een afstand van 50 tot 70 kilometer aflegt."

Woensdag wordt een nadere uitleg gegeven in een persconferentie.

Niet overtuigd

Faunabeheer Flevoland zegt in een reactie tegenover NU.nl nog altijd niet overtuigd te zijn. "Ik blijf het merkwaardig vinden", zegt secretaris E. Menkveld. "We geloven wel dat het om een wolf gaat, maar hoe die er is gekomen is nog altijd een raadsel."

"Ik vind het bijvoorbeeld merkwaardig dat Naturalis een wolvenkenner in Duitsland die bij ons bekend is, niet heeft toegelaten. Die had ze veel meer kunnen vertellen." Menkveld zegt dat hij nog altijd niet gelooft dat het beest op de desbetreffende locatie is doodgereden.