De gemeente Utrecht heeft de prostituees die aan het Zandpad en in de Hardebollenstraat werkten brodeloos gemaakt door de vergunningen van de raamexploitanten in te trekken en moet de vrouwen schadeloos stellen. 

Dat schrijft raadsvrouw Marjan Wijers in een brief namens de Utrechtse prostituees aan burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht. Volgens Wijers heeft de gemeente een zorgplicht jegens de vrouwen en moet er snel worden gehandeld om hun bron van inkomsten te herstellen. ''Anders volgen persoonlijke schulden en faillissementen'', schrijft zij.

Wolfsen heeft al duidelijk gemaakt dat de gemeente onder geen voorwaarde bereid is zelf als exploitant van ramen te gaan optreden. Als Utrecht bij dat standpunt blijft, willen de vrouwen van de gemeente een startkapitaal voor de coöperatie die zij van de grond willen tillen. Daarnaast moet de gemeente voor andere raamexploitanten die een vergunning hebben aangevraagd een maximum huurprijs vaststellen. ''Vergelijkbaar met de huurprijs voor een winkelpand op een A-locatie in Utrecht'', lijkt de prostituees redelijk.

De vrouwen willen dat er in de derde week van augustus een tijdelijke oplossing is voor de ongeveer 300 prostituees die werkloos zijn geworden door het sluiten van alle ramen in Utrecht.