Het zware onweer van in de nacht van zaterdag op zondag heeft niet tot heel veel problemen geleid. Wel kwam het tot zeer zware onweersklappen en bliksemde het flink. 

De temperatuur zakte op veel plaatsen niet onder de 19 graden. Inmiddels heeft het onweer het land weer verlaten.

Het onweer was het hevigst in een band over Midden-Brabant, Gelderland, Utrecht, Overijssel, Flevoland en Drenthe, meldt weeronline.nl. Op sommige plekken viel in korte tijd tot veertig millimeter regen.

Het nachteljike onweerscomplex was het tweede in nog geen 24 uur tijd. Zaterdag spookte het ook al. Het KNMI gaf toen een weerwaarschuwing af: code oranje. Tot grote problemen leidde het onweer toen evenmin, al werden verschillende evenementen tijdelijk stilgelegd, zodat iedereen een veilig heenkomen kon zoeken.

Hittegolf

Als het vandaag in De Bilt geen 25 graden wordt, komt daarmee een eind aan de landelijke hittegolf die donderdag werd uitgeroepen. De komende dagen wordt het in ieder geval een stuk minder warm, met geregeld wat buien.

Vanaf woensdag stijgen de temperaturen weer, verwacht weeronline.nl. De tropische grens van 30 graden komt donderdag weer in zicht. Wel neemt aan het eind van de week de kans op onweer weer toe.

Actueel weerbericht l Lezersfoto's van het onweer l Zelf beelden insturen

Nederland beleeft zevende hittegolf sinds 2000