OM in beroep in zaak dubbele moord Amsterdam

Tegen de veroordeling van de 34-jarige Melvin R. en de 35-jarige Miquel K., die een bejaard echtpaar in Amsterdam hebben gedood, heeft justitie hoger beroep aangetekend.

Dat maakte een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.

De rechtbank veroordeelde het tweetal vorige week tot 15 jaar cel in de cold case uit 1997 waarbij Henk Opentij (78) en Mary Run (73) op gruwelijke wijze om het leven werden gebracht. De mannen hebben hun daad bekend. Het OM had 20 jaar gevangenisstraf geëist wegens dubbele gekwalificeerde doodslag (doodslag in combinatie met een ander misdrijf, in dit geval inbraak).

De eis was gebaseerd op de maximumstraf die in 1997 gold voor het misdrijf. De rechtbank koos voor een lagere straf omdat beide daders destijds slechts 19 jaar oud waren en omdat ze allebei na aanhouding spijt en berouw hebben getoond. De mannen kwamen pas na hernieuwd onderzoek in het vizier van de recherche, die hen vorig jaar arresteerde.

R. en K. hadden een sleutel van de woning van Opentij in Amsterdam-Noord en wilden inbreken. Zij stuitten op Opentij en Run, die ze daarop met extreem geweld doodden.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie