Het sinds woensdag vermiste meisje Sofia (7) uit Aalsmeer is vrijdag in goede gezondheid teruggevonden.

Zij bevond zich met haar biologische moeder in een woning in Amsterdam-Zuid, meldde de politie.

De politie begon woensdag in Aalsmeer een grote zoekactie naar het 7-jarige meisje, dat onder toezicht is geplaatst en bij een pleeggezin woont.

Ze bleek meegenomen te zijn door haar moeder, die het meisje daarmee aan het bevoegd gezag heeft onttrokken. De politie heeft de moeder daarom aangehouden.

Getuigen zagen Sofia woensdagmiddag voor het laatst, toen ze op haar gemak meefietste met een slanke vrouw. Een dag later vond een voorbijganger aan de Bachlaan in Aalsmeer het fietsje van het vermiste meisje. Agenten kamden de omgeving uit, maar zonder resultaat.

Vermoeden

De politie had een vermoeden wie de vrouw was met wie Sofia meefietste en probeerde haar te traceren. Gezien de houding van het meisje ging de politie niet uit van een levensbedreigende situatie en verstuurde daarom ook geen Amber Alert, een landelijke waarschuwing bij urgente kindervermissingen.

Een burgernetactie leverde woensdagavond verschillende tips op en onder agenten was een foto van Sofia verspreid, zodat zij naar haar konden uitkijken.