'Nederlandse stagiairs Curaçao doen valse aangiftes'

Nederlandse stagiairs op Curaçao worden net zo vaak overvallen als andere personen op het eiland.

''Dat het nu lijkt alsof er bovenmatig veel stagiairs overvallen zijn, komt doordat sommige stagiairs valse aangiften doen van overvallen. Daardoor worden de cijfers vervuild”, aldus de Curaçaose minister van Justitie Nelson Navarro donderdag (lokale tijd).

Daarmee reageerde hij op een artikel in De Telegraaf. Die krant meldde woensdag dat er een stortvloed aan gewelddadige overvallen de Nederlandse stagiairs op het eiland trof.

De politie heeft de afgelopen tijd meerdere malen geweigerd processen-verbaal van aangifte van diefstal van laptops, iPods en andere elektronische apparatuur door Nederlandse stagiairs te ondertekenen, omdat men fraude verdenkt. Vanuit Nederland zou een verzekeringsagent inmiddels naar Curaçao zijn gevlogen om vermeende valse aangiften te onderzoeken.

De minister gaf toe dat er de afgelopen periode Nederlandse stagiairs op Curaçao zijn overvallen. Maar ze zijn volgens hem niet vaker het slachtoffer dan winkeliers of gewone burgers en het eiland is dan ook geen onveilige omgeving voor ze.

Niettemin betreurt hij wel de gevallen waarbij stagiairs onder bedreiging van een mes of pistool persoonlijke spullen moesten afgeven.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie