Tijdelijke storing communicatie Brabantse hulpdiensten

De hulpdiensten in heel Noord-Brabant konden donderdagavond tijdelijk niet normaal communiceren. Er was een storing aan de systemen P2000 en C2000. 

Inmiddels is de storing verholpen.  In het oosten van de provincie gaat de communicatie nog wel moeilijk. Dat meldde de politie.

Er was donderdag een storing aan de systemen P2000 (voor alarmeringen) en C2000 (voor communicatie). De oorzaak was een mankement aan een zendmast, maar het is nog niet bekend wat er precies was misgegaan.

Er waren vooral problemen bij de communicatie tussen de meldkamer en de hulpverleners en wagens op straat. De mensen in de politieauto's, brandweerwagens en ambulances moesten worden aangestuurd met mobiele telefoons, in plaats van met de gewone portofoonsystemen.

''Het is niet zo dat alles in Noord-Brabant platligt, maar er zijn hier en daar wat storingen, daar moeten we alternatieven gebruiken'', benadrukte een woordvoerder.

Moeilijk bereikbaar

In het noorden van Noord-Brabant kan alarmnummer 112 soms moeilijk bereikbaar zijn. ''Vaste telefonie is minder betrouwbaar. Bel, waar mogelijk, met mobiel'', twittert de politie.

De storing komt op een lastig moment. Vanwege de jaarlijkse kermis in Tilburg zijn daar veel agenten op straat. ''We kunnen berichten nu niet in één keer naar alle eenheden tegelijk sturen, maar we moeten ze een voor een via de telefoon aansturen'', zegt een woordvoerder.

Volgens de politie zijn er geen acute problemen ontstaan door de storing.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie