Grote zoektocht naar 7-jarig meisje Aalsmeer

De politie is al bijna 24 uur op zoek naar het 7-jarige meisje Sofia uit Aalsmeer. Getuigen zagen haar daar woensdagmiddag voor het laatst, toen ze op haar gemak meefietste met een slanke vrouw.

De politie heeft donderdagochtend een grote zoekactie gehouden aan de Bachlaan in Aalsmeer. Een voorbijganger vond daar het roze fietsje van het vermiste meisje.

''Die locatie is uitgekamd, maar we hebben daar verder niets aangetroffen'', liet een woordvoerster weten. ''Maar de zoektocht gaat door, net zo lang totdat we haar hebben gevonden.''

Geen levensgevaar

De politie denkt te weten wie de vrouw is met wie Sofia meefietste en probeert haar te traceren. Er wordt vooralsnog niet uitgegaan van een levensbedreigende situatie ''gezien de houding van het meisje en andere onderzoeksinformatie''.

Om die reden is de politie niet overgegaan tot het uitsturen van een Amber Alert, een landelijke waarschuwing bij urgente kindervermissingen.

Burgernet

Een burgernetactie woensdagavond heeft verschillende tips opgeleverd. Agenten hebben een foto van het meisje gezien, zodat zij naar haar kunnen uitkijken.

In verband met de privacy van het kind is de foto (nog) niet verder verspreid.

Bekijk beelden van de zoektocht:

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie