Rechter legt levenslang op voor doden Farida Zargar

De rechtbank in Rotterdam heeft Patrick S. donderdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens doodslag op Farida Zargar, het doden van Nanda Kerklaan en poging tot moord op een Poolse man.

De rechtbank acht deze feiten bewezen. S. stond daarnaast nog terecht voor een reeks overvallen en het bezit van kinderporno. De uitspraak van de rechter is in lijn met de eis van de Officier van Justitie.

Volgens de rechter heeft S. nooit een vorm van spijt betuigd en is hij zelfs ''trots'' op zijn daden. De rechtbank verwijt S. bovendien dat hij nauwelijks heeft willen meewerken aan psychologisch onderzoek en zich voortdurend heeft beroepen op zijn zwijgrecht.

Daarom kon de rechtbank niet anders dan hem veroordelen tot een levenslange gevangenisstraf, aldus een woordvoerster.

Lichaam

Farida Zargar werd in augustus 2010 gewurgd en met messteken om het leven gebracht. Pas een jaar later vond de politie haar begraven lichaam in het Mallebos in Spijkenisse.

Ze miste een voet. Die bleek begraven in een pot onder de schuur van een woning waar S. woonde. Tegen een vriend en medeverdachte in een reeks andere delicten, zou S. hebben gezegd dat hij Farida zou hebben misbruikt en ook een stukje van haar zou hebben gegeten.

Berovingen

S. zou Farida hebben willen beroven, maar toen ze begon te gillen zou hij op haar hebben ingestoken en haar hebben gewurgd. Patrick S. kwam in beeld bij de politie toen hij in oktober 2011 werd opgepakt voor een aantal roven.

Nanda Kerklaan werd in januari 2010 zwaargewond gevonden in een bevroren sloot langs de Malledijk in Spijkenisse. Ze overleed een paar dagen later in het ziekenhuis. Ook zij was het slachtoffer van een roof.

Poolse man

De 21-jarige Timothy S. heeft donderdag 3 jaar celstraf en tbs gekregen voor zijn rol in de geweldadige beroving van de Poolse man.

S. en S. sloegen de Pool met een ijzeren staaf de hersens in. Timothy S. deelde volgens de rechter de eerste klap uit, en Patrick S. voegde daar nog eens vier of vijf slagen aan toe en liet vervolgens de Pool voor dood achter.

De rechter achtte Timothy S. donderdag ook nog schuldig aan enkele andere, kleinere delicten, waaronder diefstal met geweld en bedreiging met een vuurwapen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie