Eigenaar dierenwinkel voorlopig in de cel

De eigenaar van een dierenwinkel in Rotterdam zit de komende 3 maanden achter slot en grendel. In de winkel werden begin juni circa 140 dode dieren gevonden. 

De dieren zijn waarschijnlijk gestorven door honger en dorst. Het ging om onder meer dingo's, hagedissen, chinchilla's, woestijnspringmuizen, woestijnratten, ratelslangen en schildpadden.

De rechtbank in Rotterdam heeft bepaald dat de man voorlopig in voorarrest blijft. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij de dieren de noodzakelijke zorg onthouden.

Daarnaast verdenkt het OM hem van de diefstal van 20 beschermde dieren, rond een in april gehouden reptielenbeurs. Het ging daarbij om dieren die uitsluitend in een warme omgeving leven, zoals boa constrictors en verschillende soorten pythons. Een dag na de diefstal werden zij bijna dood of doodgevroren gevonden in een auto die de Rotterdammer in gebruik had.

Hoger beroep

Justitie verdenkt de man ook nog van bedreiging van een politieagent en een journalist.

Twee dagen na zijn arrestatie in juni kwam de winkelier op vrije voeten, maar het OM is tegen die vrijlating met succes in beroep gegaan. De politie hield de man na enkele weken opnieuw aan.

Lees meer over:
Tip de redactie