Schiphol bereidt zich voor op drukste dag van 2013

Schiphol verwacht vrijdag de drukste dag van 2013. In totaal vertrekken en landen er waarschijnlijk 180.000 passagiers via de luchthaven.

"We weten achteraf natuurlijk pas of het de drukste dag was, maar het ziet er wel naar uit", laat een woordvoerster van Schiphol weten. "Een grote groep vertrekt vrijdag en er komt ook een grote groep aan."

"In de zomermaanden is het uiteraard sowieso al erg druk, dus we zijn goed voorbereid. We willen er vooral voor zorgen dat de rijen voor de paspoortcontrole niet te lang worden. We monitoren het goed en zorgen ervoor dat we de regie in handen houden. Zowel de veiligheidscontrole als de incheckbalie's zijn maximaal bezet."

Voor de passagiers die in de rij belanden zijn entertainers geregeld. "Mensen zijn vaak toch een beetje gestrest als op vakantie gaan. Daar proberen we op die manier wat aan te doen. Ook is de schoonmaakploeg maximaal bezet, zodat alles schoon en netjes blijft."

Na de paspoortcontrole zijn de grootste problemen volgens de woordvoerster voorbij. "Dan waaiert het uit en hoeven passagiers niet lang meer in de rij te staan."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie