Noodweer veroorzaakt 7 miljoen aan schade

De schade door het noodweer in Limburg en Noord-Brabant van dinsdagavond bedraagt vermoedelijk rond de 7 miljoen euro. Die schatting gaf het Verbond van Verzekeraars woensdag.

De meeste storm- en waterschade wordt naar verwachting op inboedel- en opstalverzekeringen verhaald. Het gaat bijvoorbeeld om kelders die zijn volgelopen, bomen die zijn omgevallen en wegen die zijn beschadigd.

In de nacht van dinsdag op woensdag viel op sommige plekken in Noord-Brabant en Limburg in een paar uur tijd wel zo'n 50 millimeter regen.

Het Verbond gaat ervan uit dat het exacte bedrag van de schade pas over een paar maanden bekend is, omdat nu nog niet alle betrokkenen schadeclaims hebben ingediend.

Bij verzekeraar Interpolis viel het aantal schademeldingen door wateroverlast volgens een woordvoerder mee. In totaal kwamen er ongeveer 150 meldingen binnen. Het gebied rond Weert en Venray werd het zwaarst getroffen door het noodweer.

Hittegolf

Na Noord-Brabant en Limburg lijkt woensdag het oosten van Nederland te maken kunnen krijgen met wateroverlast. In de middag gaat het op sommige plekken stevig regenen, hagelen en onweren. Doordat de buien lang op dezelfde plek kunnen blijven hangen, kan het lokaal tot wateroverlast komen. Dat meldt Weeronline.nl woensdag.

Ondanks de buien wordt de warmte niet echt verdreven. Het blijft voorlopig broeierig warm. Vermoedelijk komt de temperatuur in De Bilt woensdag uit op 25 of 26 graden. Daarmee blijft de kans op een hittegolf aanwezig. Als het donderdag opnieuw zo warm wordt, is daar officieel sprake van. Dat zou de eerste hittegolf sinds 2006 zijn.

Overbelast

Volgens de brandweer kwamen er dinsdag zoveel meldingen binnen dat de meldkamer overbelast raakte. Daarop werden lokale actiecentra ingeschakeld om de operationele capaciteit te vergroten en de meldingen te verdelen.

Actueel weerbericht Lezersfoto's

Foto's van de regenbuien? Stuur ze in via NUfoto

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie