'Tientallen stagiairs Curaçao gewelddadig beroofd'

Tientallen Nederlandse stagiairs op Curaçao zijn de afgelopen tijd slachtoffer geworden van roofovervallen waarbij geweld, vuurwapens en messen zijn gebruikt. 

Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Stagiairs worden op straat, in uitgaansgelegenheden en studentenhuizen bestolen van geld, bankpasjes, laptops, fotocamera's en sieraden. Sinds mei gaat het volgens de krant om 25 zeer gewelddadige roofovervallen.

Onlangs zouden nog drie studenten na werktijd op hun stageadres zijn opgewacht, waar zij een pistool op hun hoofd gericht kregen.

Ook werden op een nacht dertien stagiairs na een avondje stappen bij het strand van Mambo Beach bij thuiskomst overvallen.

Zorgwekkend

Directeur van bureau Wereldstage Maarten de Jong benadrukt in de krant dat de situatie 'zorgwekkend' is. Het stagebureau, dat vrijwel alle stages op het eiland regelt, probeert studenten die naar het Caribische gebied komen te waarschuwen.

De politie in Willemstad bevestigt tegenover de krant dat er stagiairs worden beroofd. De politie adviseert niet alleen over straat te lopen als het donker is. Daarnaast surveilleren extra agenten in de studentenwijken. Momenteel verblijven zo'n vijfhonderd Nederlandse studenten op het eiland.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie