ANWB waarschuwt vakantiegangers voor files

Bijna 1 miljoen Nederlanders gaan dit weekend met de auto op vakantie.

Vakantiegangers die naar het buitenland reizen, moeten rekening houden met lange files, waarschuwde de ANWB dinsdag in een verkeersprognose voor het weekend. Vooral in Duitsland, Frankrijk en in het noorden van Italië is de kans op files groot.

In Duitsland zorgen wegwerkzaamheden op de A5 bij Karlsruhe vrijdag en zaterdag voor oponthoud. Andere knelpunten in het land zijn de Autobahnen rond Neurenberg en München en de route over de Oostenrijkse Fernpas via de A7.

In Oostenrijk moeten reizigers naar Slovenië en Kroatië rekening houden met files bij de de Karawankentunnel in de A11.

In Frankrijk verwacht de ANWB de langste files op de rondweg van Parijs, in de Rhônevallei op de A7 en op de A9 tussen Orange en Perpignan. Ook reizigers naar Toscane of het Gardameer kunnen zaterdag vertraging verwachten op de Italiaanse A22 bij de Brennerpas.

Evenementen

De ANWB voorziet in Nederland dit weekend verkeersdrukte door werkzaamheden en evenementen. Zo zijn de A4 bij Den Haag-Zuid tussen Den Haag en Delft en de A15 naar Gorinchem tussen de knooppunten Ridderkerk en Gorinchem dicht.

Rond Lichenvoorde worden files verwacht vanwege het Zwarte Cross Festival. Ook het Truckfestival in Assen zal zaterdag en zondag voor verkeersdrukte zorgen.

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie

Lees meer over:
Tip de redactie