Fiets4Daagse start met tropische temperaturen

Op acht plaatsen in de provincie Drenthe gaat dinsdag de Drentse Fiets4Daagse van start. De organisatie verwacht zo'n 15.000 deelnemers, die routes afleggen van 30 tot 100 kilometer per dag. 

De Waterleidingmaatschappij Drenthe plaatst vanwege de tropische temperaturen op allerlei plekken watertanks, zodat de fietsers hun bidons kunnen vullen of wat afkoeling kunnen krijgen.

In 2006 werd de Fiets4Daagse afgelast, nadat een week eerder tijdens de Vierdaagse van Nijmegen twee wandelaars waren bezweken als gevolg van de hitte.

Volgens voorzitter Jan Mastwijk van de organiserende stichting kan het wielerevenement nu gewoon doorgaan, hoewel het de komende dagen warmer wordt dan destijds. Wel wijst de organisatie de deelnemers er nadrukkelijk op dat de Fiets4Daagse geen wedstrijd is. ''Stap wat vaker af als je het warm hebt'', zegt Mastwijk.

De GGD in Drenthe raadt de deelnemers aan vroeg te starten om de hoge middagtemperaturen te vermijden, 2 tot 3 liter water te drinken en voldoende rust in de schaduw te nemen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie