OM in beroep tegen vrijspraak moord Lelystad

Het Openbaar Ministerie (OM) wil een oordeel in hoger beroep over de vrijspraak in de zaak die draait om de moord op Nathalie van Poelgeest.

Justitie stapt naar het gerechtshof, zo maakte zij maandag bekend.

Dennis H. werd vorige week vrijgesproken. Volgens de rechtbank in Lelystad was hij wel bij haar dood vorig jaar mei aanwezig, maar kan uit het bewijsmateriaal niet worden opgemaakt dat hij haar door het hoofd geschoten heeft.

Het OM zegt in een reactie het niet eens te zijn met het vonnis van de rechtbank. Volgens justitie ligt er wel degelijk voldoende bewijs voor een veroordeling voor doodslag.

De stiefmoeder van H. had verklaard dat hij na de schietpartij in paniek bij haar was gekomen en gezegd had dat er een ongeluk was gebeurd. H. en het slachtoffer zouden met het wapen hebben gespeeld en daarbij zou het plotseling zijn afgegaan.

Noodlottig ongeluk

''Het staat niet vast wie het wapen in handen had op het moment dat Nathalie van Poelgeest in haar hoofd werd geraakt", motiveerde de rechtbank. H. zou hebben gelogen over zijn contact met de vrouw rond haar dood, zou het wapen hebben verstopt en de sporen gewist.

De rechtbank sloot niet uit dat hij dit deed, omdat er een 'noodlottig ongeluk' had plaatsgevonden waar hij niet mee in verband wilde worden gebracht.

Tegen de man was 12 jaar celstraf geëist voor doodslag. De rechtbank veroordeelde H. wel voor wapenbezit tot 4 maanden cel.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie