Auto over de kop na achtervolging over A1

Een automobilist (25) die op de vlucht sloeg voor een alcoholcontrole, heeft het de politie in de nacht van zondag op maandag flink lastig gemaakt. 

Na een wilde achtervolging sloeg het voertuig met de man en een meisje (17) over de kop op de A1 bij Terschuur (Gelderland), meldde de politie.

De automobilist was aan het begin van de nacht met hoge snelheid weggereden van een alcoholcontrole bij Rijssen. Agenten zetten daarop direct de achtervolging in. De man scheurde over de A1 richting Amersfoort en haalde volgens de politie snelheden tot 180 kilometer per uur.

De 25-jarige bestuurder verloor uiteindelijk de macht over het stuur. De auto belandde in de bosjes en sloeg volgens de politie meerdere keren over de kop. De 25-jarige bestuurder, zonder vaste woon- of verblijfplaats, raakte lichtgewond. Zijn 17-jarige passagiere uit Amsterdam liep vermoedelijk een bekkenfractuur op.

De roekeloze bestuurder is opgepakt. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Ook controleert de politie of de man had gedronken. Zowel de man als de Amsterdamse zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie