De drie Amsterdammers die worden verdacht van de moord op een 24-jarige vrouw in Muiden, hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) het slachtoffer ook beroofd van 10.000 euro. 

Dat bleek vrijdag tijdens een tussentijdse zitting van de rechtbank in Lelystad. De vrouw werd op 3 februari dood aangetroffen op een fietspad.

Het OM liet weten dat de drie verdachten en de vrouw op weg waren naar Muiden. In de auto had de vrouw het fortuin laten zien aan het drietal. Over het geld zou ruzie zijn ontstaan. 

Het bedrag is later verdeeld onder de verdachten. Het is niet bekend waarom de vrouw zoveel geld op zak had.

Op vrije voet

De advocaten van de 25-jarige Bilal B. en de 21-jarige Pouya M.S. deden een vergeefs verzoek hun cliënten op vrije voeten te stellen. Het tweetal heeft volgens de raadslieden niet actief aan het geweld meegedaan.

Zij zouden in de auto naar muziek hebben geluisterd, toen Jordy W. (24) schoot. Volgens de rechtbank is de verdenking tegen B. en M.S. stevig genoeg om hen voorlopig vast te laten zitten. Het OM zegt dat er DNA van B. op de plek van het misdrijf is gevonden, wat zou betekenen dat hij uit de auto is geweest.

In het vooronderzoek moet nog een aantal getuigen worden gehoord. De zaak zal naar verwachting in november inhoudelijk worden behandeld.