De uitslag van de DNA-test op de mogelijke wolvin die bij Luttelgeest is gevonden, laat langer op zich wachten. 

De eerste bepaling die bij het Senckenberg Instituut in Duitsland was gedaan, is door een technisch probleem mislukt en wordt nu opnieuw gedaan. Mogelijk is eind volgende week 100 procent zeker of het in de Noordoostpolder gevonden dier een wolf was en waar ze vandaan is gekomen.

Dat heeft Leo Linnartz van Wolven in Nederland donderdag gezegd. In Wolven in Nederland werken verschillende natuurorganisaties samen.

De natuurbeschermers geloven niet dat iemand het wolvenlijk 'voor de grap' langs de weg in Luttelgeest heeft neergelegd. ''Er is geen aanwijzing gevonden dat het dier al dagen dood was", aldus Linnartz.

Onderzoek

Volgens Linnartz zijn ook op verschillende plekken langs de route die de mogelijke wolf heeft gelopen vanuit Duitsland naar de polder uitwerpselen gevonden. ''Vrijwel zeker wolvenkeutels, maar ook hiervan moet onderzoek 100 procent zekerheid geven.''

Na onderzoek bij biodiversiteitscentrum Naturalis in Leiden zeiden wetenschappers dat het doodgereden dier voor 98 procent zeker een wolvin was. Het DNA-onderzoek zou ook kunnen aantonen waar het beest vandaan is gekomen.

Als de mogelijke wolvin echt zelf naar Luttelgeest is gezworven, is het voor het eerst in 150 jaar dat er weer een wolf in Nederland is aangetroffen.