Op een camping in Gulpen zijn maandagmiddag rond half 6 tien kinderen en een volwassene onwel geworden, vermoedelijk door chloordampen uit het openluchtzwembad op de camping.

Zij zijn naar ziekenhuizen in Maastricht en Heerlen gebracht. De hulpdiensten hebben het zwembad een tijd lang ontruimd.

De chloordampen werden volgens de brandweer veroorzaakt door een stroomstoring die maandagmiddag het hele Limburgse heuvelland trof. Die duurde ruim een half uur.

Toen de stroom weer inschakelde, sloeg ook de pomp in het zwembad op camping Osebos weer aan. Die doseert onder normale omstandigheden water en chloor, maar in dit geval pompte de machine eerst chloor, en daarna pas water. De verhoogde concentratie chloor had giftige dampen tot gevolg.

Deskundige

Aanvankelijk liet de brandweer weten dat het zwembad weer vrijgegeven zou worden. Maar uiteindelijk besloot de beheerder van het zwembad eerst een deskundige naar de installatie te laten kijken om de storingsbron te achterhalen en herhaling te voorkomen. Zodra dat gebeurd is, kan het zwembad weer open. Dat zal waarschijnlijk dinsdagochtend zijn, aldus een woordvoerder van de brandweer.