De wolken maken vanaf maandag plaats voor zonnig weer. Aankomende week gaat de temperatuur in het binnenland omhoog tot zeker 25 graden. 

Dat meldt Weerplaza.nl zondag. 

De meteorologen van Weerplaza.nl en weeronline.nl verwachten een week lang vrij zonnig en droog zomerweer, afgewisseld met een paar sluierwolken of kleine stapelwolken. Tot en met donderdag wordt het landinwaarts 24 tot 28 graden. Het blijft droog en er staat weinig wind.

De Vierdaagse in Nijmegen, die dinsdag van start gaat, zal vanwege het warme weer bovengemiddeld zwaar worden. Nijmegen bevindt zich de komende dagen in één van de warmste regio’s van Nederland.

De kuststrook heeft de komende dagen ook vaak mooi weer, maar door wind van zee is het wel minder warm. De temperatuur ligt er tussen 18 en 22 graden.

Volgens Weerplaza.nl zal het op een enkel strand minder goed vertoeven zijn. Vlak langs de kust kan namelijk nevel of mist ontstaan waardoor de temperatuur op het strand daalt naar 15 graden.

Vrijdag neemt de noordelijke wind in kracht toe met als gevolg meer wolken. De temperatuur gaat dan weer dalen. Er zouden aanwijzingen zijn dat deze weersverandering van korte duur is en dat de zomerwarmte snel terugkomt, maar zeker is dat nog niet.

Actueel weerbericht