De Veghelse woning van kickbokser Volkan Düzgün, die zaterdag dood werd aangetroffen in zijn auto op de oprit, wordt nog steeds beveiligd. De straat is wel vrijgegeven, heeft de politie zondagmorgen laten weten.

De auto waarin het 26-jarige slachtoffer zich bevond, is weggetakeld voor nader sporenonderzoek. Het lichaam van Düzgün is overgebracht naar een mortuarium. De politie heeft inmiddels meerdere buurtbewoners gesproken, maar is nog op zoek naar meer getuigen.

Düzgün was vorig jaar betrokken bij de vechtpartij op het kickboksgala in Zijtaart, die uitmondde in een fatale schietpartij. De kickbokser werd aangehouden, maar kwam later weer op vrije voeten.

Het geweld is het resultaat van een sluimerend conflict tussen twee families in Veghel.

Schietpartij

Voor de schietpartij op het kickboksgala werd een maand geleden Siamak S. veroordeeld tot 16 jaar cel. De nabestaanden van het slachtoffer hebben altijd het vermoeden gehouden dat hij handelde in opdracht van Volkan Düzgün.

Siamak S. schoot tijdens het gala kickbokspromotor Youssef Sabbahi (37) uit Veghel dood. Diens broer werd neergeschoten en raakte zwaargewond. De verdachte zegt dat hij uit zelfverdediging handelde en in paniek was.

Beroep

De rechtbank in Den Bosch wees dat beroep op zelfverdediging in het vonnis af. Er is geen bewijs dat een vriend van hem dreigde te worden doodgeslagen, zoals de verdachte verklaarde. Het was 'volstrekt disproportioneel' om van dichtbij en gericht op de slachtoffers te schieten, concludeerden de rechters.

Het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan. Justitie vindt dat S. moet worden veroordeeld voor moord en poging tot moord in plaats van doodslag en poging tot doodslag, zoals de rechtbank in Den Bosch deed. De aanklager had bij de rechtbank om die reden ook een langere celstraf geëist, namelijk 20 jaar.

S. zelf vecht zijn veroordeling ook aan. Hij blijft erbij dat hij uit zelfverdediging handelde.