In het Overijsselse dorp IJhorst zijn in de nacht van donderdag op vrijdag mogelijk twee huizen in brand gestoken. Een woonboerderij brandde grotendeels af, bij een andere brand bleef de schade beperkt.

Er vielen geen gewonden. De politie houdt rekening met brandstichting.

Dat meldde de politie vrijdagavond. De afgebrande woonboerderij ligt aan de Heerenweg, het andere huis aan de Burgemeester van Wijngaardenstraat. Beide branden braken rond 02.00 uur 's nachts uit.

Sinds maart zijn er meerdere verdachte branden geweest in IJhorst (gemeente Staphorst). De eerste daarvan was in de nacht van 30 op 31 maart, bij een huisje op een vakantiepark. Dat bleek in brand gestoken.

Het onderkomen lag pal naast een huisje dat wordt verhuurd voor sadomasochistische sekssessies. Die hadden veel stof doen opwaaien. De eigenaren van de andere vakantiehuisjes wilden dat de gemeente Staphorst zou ingrijpen. Dat deed de gemeente uiteindelijk niet.

Bungalows

Half juni ontstond brand bij twee bungalows op een ander vakantiepark. Eén van de huisjes brandde volledig af. Bij een derde bungalow vonden agenten sporen die wezen op brandstichting. In alle drie de huisjes lagen mensen te slapen, maar er vielen geen gewonden.

Eind juni was er brand in een woning aan de Carstenlaan. Die staat op ongeveer 300 meter van de woning aan de Burgemeester van Wijngaardenstraat die vrijdag werd getroffen. Het onderzoek naar die branden loopt nog.