Advocaat Martijn van Rooij heeft vrijdag voor de rechtbank in Haarlem alle beelden en geluidsopnamen opgeëist die zijn gemaakt in het onderzoek naar een drievoudige moord in Purmerland. 

Volgens de raadsman gaat het zowel om verhoren van verdachten en getuigen als afgeluisterde telefoongesprekken.

Van Rooij wil de opnamen zelf beluisteren en bekijken, omdat volgens hem is gebleken dat uitgewerkte processen-verbaal op belangrijke punten afwijken van de oorspronkelijk tekst.

Officier van justitie Frances Schlingemann verzette zich tegen vrijgeven van de opnamen, omdat de veiligheid en privacy in deze gevoelige zaak volgens haar in het geding zijn.

Pro-formazitting

Bij de Haarlemse rechtbank was vrijdag opnieuw een pro-formazitting over de Purmerlandmoord. James P. (36), Thomas L. (24), Arnold van L. (47) en Martijn W. (41) worden ervan verdacht in december 2011 drie mannen te hebben geliquideerd. Twee van hen werden dood aangetroffen op een parkeerplaats in Purmerland. Het derde slachtoffer werd korte tijd later in het Noordhollandsch Kanaal gevonden. Volgens Justitie gaat het om een afrekening in het softdrugscircuit.

Het politieonderzoek is nog altijd niet klaar. Volgens officier Schlingemann is het een enorme klus om alle afgeluisterde telefoongesprekken uit te werken. Bovendien worden in september en oktober nog getuigen gehoord.

Beelden

De rechtbank neemt volgende week vrijdag een beslissing over het verzoek van advocaat Van Rooij om beelden en geluidsopnamen vrij te geven. Het proces wordt 13 september voortgezet, maar ook dan is er nog geen sprake van een inhoudelijke behandeling.