De Duitse politie is op zoek naar Nederlandse mannen die pinden met vervalste passen.

Er zijn beelden gepubliceerd van een aantal onbekende pinners die vermoedelijk uit Nederland komen, zo laat de Nederlandse politie maandag weten.

De mannen maken deel uit van een bende die door heel Europa zo'n 30 miljoen euro buit wist te maken. De dieven hackten meerdere computers bij verschillende bedrijven, waardoor ze uiteindelijk in het beveiligde systeem van een bank uit Oman kwamen.

Ze konden daardoor gegevens van bankpassen en creditcards vervalsen. Die zetten ze op een namaakpas en haalden vervolgens in 23 landen geld uit de muur.

Aangehouden

Eerder werden al twee Haagse verdachten aangehouden in verband met de zaak. Dat waren een 56-jarige vrouw en haar 35-jarige zoon. Ook werd een Griekse verdachte hier gearresteerd en werden er drie huizen doorzocht in Den Haag en omstreken.

De Duitse autoriteiten vermoeden dat er meer Nederlanders betrokken waren bij de internationale bankroof en roepen daarom de hulp in van het Nederlandse publiek. In totaal zijn tien foto's gepubliceerd van verdachte pinners.