De 21-jarige medewerker van de botsauto’s op de kermis in Moergestel, wist niet dat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag heet water over twee bezoekers gooide.

Dat zegt de politie, meldt Omroep Brabant. De man heeft wel toegegeven dat hij fout zat. Maar, zo zei hij, het had net zo goed koud water kunnen zijn.

De medewerker ergerde zich aan het luidruchtige gedrag van de twee. De eigenaar van de botsauto's, zei tegen de omroep dat de jongens zich de hele avond vervelend hadden gedragen. Tijdens een vechtpartij overgoot een andere kermismedewerker de jongens met het water.

Brandwonden

De slachtoffers, een 24-jarige Dongenaar en een 24-jarige man uit Moergestel, liepen verwondingen op. De man uit Dongen moest naar het ziekenhuis worden gebracht met tweedegraads brandwonden. De ander was er minder erg aan toe en is opgehaald door zijn moeder. Ze deden aangifte waarop de medewerker werd opgepakt.

Volgens de woordvoerder kwam het water direct uit de kraan, en kon het daarom niet kokend heet zijn. "Dat is natuurlijk ook zeer warm, maar voor kokend water heb je altijd nog een waterkoker nodig."

Op de kermis had zich na het incident een menigte verzameld. De politie was met zes auto's ter plaatste en moest met honden de menigte tot bedaren brengen.