Schiphol heeft vooralsnog weinig last van de werkzaamheden aan het spoor naar het vliegveld. 

''Het lijkt erop dat het relatief probleemloos verloopt en dat mensen goed op de berichtgeving hebben gelet. Ze zijn eerder van huis gegaan en maken gebruik van de vervangende bussen die worden ingezet'', zei een woordvoerster van de luchthaven zaterdag.

Schiphol verwacht op zaterdag en zondag in totaal ongeveer 300.000 passagiers te verwerken. Daaronder zijn 100.000 mensen die Nederland verlaten en 100.000 mensen die aankomen.

ProRail werkt tot maandagochtend 5 uur aan het spoor tussen Schiphol en Amsterdam. Er rijden geen treinen tussen de luchthaven en de stations Amsterdam Bijlmer ArenA, Duivendrecht en Amsterdam Sloterdijk. De NS zet daar bussen in. De nachttreinen stoppen het hele weekeinde niet op Schiphol. De Thalys rijdt dit weekeinde om via Haarlem.

A4

Tegelijk wordt er gewerkt aan de snelweg A4. De rijbanen op de snelweg worden versmald en de maximumsnelheid verlaagd. Daardoor kan ook een autorit van of naar Schiphol langer duren.

De werkzaamheden vallen precies aan het begin van de zomervakantie. Die is vorige week begonnen in het zuiden van het land. Vanaf dit weekeinde zijn ook de leerlingen in het noorden vrij.