Bijna 80 leerlingen en ouders hebben de nacht doorgebracht in de International School in Almere. 

Er hing een goede sfeer, er werd gezongen en plezier gemaakt, en het was een ''gezellige maar lange nacht", zei Harry Wijnschenk, oud-LPF-politicus en vader van een zoon op de school, zaterdagochtend.

Hoe lang de groep kinderen en ouders nog in de school blijven, kon Wijnschenk niet zeggen. Hij zei erg blij te zijn met een telefoontje van de Almeerse burgemeester Annemarie Jorritsma, die de actievoerders een hart onder de riem stak.

Sluiting

Het schoolgebouw is bezet omdat de leerlingen en ouders het niet eens zijn met de sluiting van de school. Die moet per direct dicht door problemen met het vernieuwen van de onderwijslicentie. Ouders en leerlingen kregen het nieuws donderdagavond te horen, pal voor het begin van de zomervakantie.

De school moest dit jaar zijn licentie vernieuwen, maar zou de afgelopen jaren organisatorisch een aantal zaken verkeerd hebben aangepakt. Omdat dat niet op tijd lukte, zou een deel van de subsidie wegvallen.

Volgens Wijnschenk stelt wethouder René Peeters alles in het werk om ''een doorbraak te forceren", al is de gemeente geen partij in het conflict.