De bezetting van de International School Almere gaat door. Dat liet een van de ouders weten die sinds vrijdagmorgen al in de school is.

 ''We zijn met ongeveer 80 leerlingen en ouders en we blijven hier slapen." Eerder vrijdagavond had directeur Rynette de Villiers nog gezegd dat de leerlingen en ouders naar huis zouden gaan.

Het schoolgebouw is bezet omdat de leerlingen en ouders het niet eens zijn met de sluiting van de school. Die moet dicht door problemen met het vernieuwen van de onderwijslicentie.

Geen oplossing

Gesprekken tussen gemeente en de twee schoolbesturen hebben vrijdag nog niet geleid tot een oplossing. Een woordvoerster van de gemeente zegt dat alle partijen maandag verder praten. Wethouder René Peeters bezocht vrijdagmiddag de school. Hij sprak daar met de ouders en leerlingen.

Donderdagavond kregen de ouders en leerlingen te horen dat de school per direct sluit. De school moest dit jaar zijn licentie vernieuwen, maar zou de afgelopen jaren organisatorisch een aantal zaken verkeerd hebben aangepakt. Omdat dat niet op tijd lukte, zou een deel van de subsidie wegvallen.

Subsidie

De Onderwijsinspectie zegt dat het onduidelijk is of de speciale subsidie die de school krijgt, wel terecht is. Te weinig leerlingen zouden daarvoor in aanmerking komen. Er zouden te weinig leerlingen uit het buitenland zijn.

Het ministerie van Onderwijs betreurt het dat ''deze school door onverstandige besluiten van het vorige bestuur van vóór 2012'' de deuren moet sluiten. ''En het feit dat dit besluit pas 2 dagen voordat de zomervakantie begint, is genomen, maakt het voor ouders, leerlingen en personeel extra wrang." Staatssecretaris Sander Dekker verwacht van zowel het bestuur als van de onderwijswethouder volle inzet om leerlingen zo snel mogelijk een goede plek op een andere school aan te bieden.