Schiphol heeft gezegd niet blij te zijn met de geplande werkzaamheden van Prorail op het spoor dit weekend rond de luchthaven. 

Schiphol is bang dat de stremming voor veel problemen gaat zorgen, meldt NOS vrijdag.

Door de schoolvakanties die nu zijn begonnen, verwacht Schiphol dat er meer mensen gebruik gaan maken van het treintraject naar de luchthaven. Door de werkzaamheden zijn reizigers nu een uur langer onderweg. Vanaf Amsterdam Zuid en Amsterdam Sloterdijk rijden er bussen in plaats van treinen.

Een woordvoerder van Prorail laat aan NU.nl weten het te begrijpen dat het heel vervelend is voor de vakantiereizigers. "De timing is inderdaad niet heel handig voor de reizigers. Maar deze werkzaamheden moet je zien als een grote openhartoperatie. Er zijn meerdere werkzaamheden gepland en die van dit weekend was niet anders te plannen."

Een andere woordvoerder van Prorail laat weten dat de data al ruim een jaar geleden zijn besloten. "Het was een belangenafweging. We gaan later evalueren en bekijken of het volgend jaar misschien anders kan."

Dubbel spoor

De werkzaamheden vinden plaats van vrijdagnacht tot maandagochtend. Uiteindelijk moet er een dubbel spoor bij Schiphol komen.