Het onderzoek naar achthonderd sterfgevallen in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis gaat toch door. Dat meldt een woordvoerder van het Maasstad Ziekenhuis donderdag.

Na het faillissement van het ziekenhuis in Spijkenisse bleek dat er niet genoeg geld was om het onderzoek af te maken. Hoe het nu gefinancierd wordt, kon de zegsvrouw niet aangeven.

Er wordt gekeken naar alle sterfgevallen van 2010 tot en met 2012. Het onderzoek werd ingesteld nadat in december bleek dat de sterftecijfers op de afdeling cardiologie in 2010 boven het landelijk gemiddelde lagen.

Tot de voortzetting van het onderzoek is besloten na overleg tussen het Maasstad en hoogleraar interne geneeskunde Sven Danner, die het onderzoek leidt.

De conclusies worden in de tweede helft van augustus overhandigd aan de directie van het nieuwe ziekenhuis, zoals het Ruwaard waarschijnlijk gaat heten. Of en wanneer de resultaten openbaar worden gemaakt is nog niet bekend.

Het Ruwaard werd vorige week failliet verklaard. Drie andere ziekenhuizen in de regio, het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, willen het hospitaal overnemen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt.