Luna was vorig jaar onder honden- en katteneigenaren de populairste naam. Daarmee is Tijger(tje) niet langer de nummer 1 bij de katten.

Dat blijkt uit gegevens van huisdierenverzekeraar Proteq Dier & Zorg. Het gaat om dieren die in 2012 zijn geregistreerd als nieuwe huisdieren.

Honden worden na Luna vaak Max, Diesel, Bo en Bella genoemd. Bij katten zijn Simba, Tijger, Gizmo, Boris, Lucky en Minoes populair.

Totaal

Onder alle geregistreerde dieren is Max de meest voorkomende hondennaam. In elke provincie is dit de naam die baasjes het meeste aan hun hond geven.

Eigenaars van Jack Russels noemen hun viervoeter het liefst Jacky. Duitse herders worden vaak Rex genoemd, waarschijnlijk vanwege de tv-serie Commissaris Rex.

Bij katten is er iets meer variatie per provincie. Zeelanders noemen hun kat vaak Simba, in Groningen en Gelderland heeft Mickey de voorkeur. In Friesland lopen veel katten rond met de naam Poes.

Klik op de provincies voor de top 3 honden- en kattennamen. De gegevens zijn afkomstig van Proteq Dier & Zorg. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen