De wegen naar de Europese vakantiebestemmingen zullen de komende weekenden flink drukker zijn dan normaal, verwacht de ANWB.

In Nederland krijgt de schoolregio Noord vakantie, in Duitsland sluiten de scholen komende vrijdag de deuren en in België begint de bouwvak. Daardoor zal de drukte op de Belgische, Franse en Duitse wegen flink toenemen.

De drukke punten in Frankrijk zijn vooral de A1 van Lille naar Parijs door werkzaamheden bij Lille, de wegen door de Rhônevallei, de A10 naar Bordeaux en de wegen naar de kust.

In Duitsland kunnen vakantiegangers rekenen op vertragingen bij Hamburg en op de ringweg rond München. Ook het knooppunt Inntal-Kufstein op de A93 vormt een knelpunt.

Gotthardtunnel

De ANWB waarschuwt ook voor flinke wachttijden bij de Gotthardtunnel in Zwitserland, waar automobilisten afgelopen weekend tot wel 2 uur op hun beurt moesten wachten.

In Oostenrijk stromen de wegen vol op de A8 van Salzburg naar München, de A11 richting Slovenië en op de A12/A13 van Kufstein naar Innsbruck en Brenner. De A14 van Bologna naar Rimini in Italië zal eveneens druk zijn.

Nederland

In Nederland valt de drukte naar verwachting wel mee. Alleen wegwerkzaamheden en evenementen kunnen voor wat vertragingen zorgen. Zo wijst de ANWB op de A2 die bij Nederweert van zaterdag 16.00 tot zondag 16.00 uur zal worden afgesloten voor werkzaamheden.

Het dancefestival Sensation in de ArenA zal aan de zuidoostkant van Amsterdam voor drukte zorgen.

Lees hier de actuele situatie op de weg