Een 28-jarige man die eind februari dood werd gevonden in zijn woning aan de Sint-Annalandstraat in Rotterdam, is waarschijnlijk vermoord om het geld van een levensverzekering op te strijken.

Het Openbaar Ministerie liet dat maandag weten.

In de zaak zijn vier Rotterdammers (25, 27, 37 en 40 jaar) verdacht. Zij worden beschuldigd van de moord op het slachtoffer en van (poging tot) oplichting van de verzekeringsmaatschappij.

Van de vier verdachten zitten de twee mannen vast die worden verdacht van de daadwerkelijke organisatie van de verzekeringsfraude en de dood van het slachtoffer. Zij staan donderdag voor de rechter.

De andere twee, onder wie de huisgenoot van het slachtoffer (de 37-jarige), zijn op vrije voeten gesteld maar nog wel verdachte.

Geweld

Het 28-jarige slachtoffer werd op 25 februari vastgebonden in zijn woning gevonden door een 37-jarige huisgenoot. De man was door geweld om het leven gebracht.

Tijdens het onderzoek bleek dat er een ongevallen- en overlijdensrisicoverzekering voor het slachtoffer was afgesloten. Overigens was dat met medeweten van het slachtoffer gebeurd. Die meende na een mishandeling een uitkering te krijgen zodat hij de rest van zijn leven niet meer hoefde te werken.