De TT van Assen heeft in totaal 131.000 bezoekers door de poort gehad. 

Veruit de meesten kwamen zaterdag op de racedag. Volgens de organisatie zagen 90.000 toeschouwers Valentino Rossi de koningsklasse MotoGP winnen. De kwalificaties op vrijdag trokken 31.000 mensen en 10.000 motorsportfans bezochten de trainingen op donderdag.

Het motorsportspektakel in Drenthe blijft zeker tot en met 2021 bestaan. Het TT Circuit tekende deze week een nieuwe langjarige overeenkomst met Dorna, de Spaanse organisator van de MotoGP. Voorlopig blijft de zaterdag de racedag, maar verhuizen naar de zondag is in de toekomst niet uitgesloten.

Aanhoudingen

De afgelopen week zijn er tot nu toe 46 TT-gerelateerde aanhoudingen verricht, zo meldt de politie. Op het motorevenement misdroeg een enkeling zich, bijvoorbeeld door dingen te vernielen. Ook werden mensen opgepakt voor belediging, geweld en het uitgeven van vals geld.

De politie waarschuwde van tevoren voor zakkenrollers. Ongeveer 15 mensen deden bij de politie aangifte van diefstal of vermissing van hun portemonnee of telefoon. Die waren ze kwijtgeraakt in het centrum van Assen of op een van de TT-campings. Verder zijn er vijf mensen betrapt op rijden onder invloed, zo meldde de politie die meer dan 600 blaastesten heeft afgenomen.

Komende avond en nacht, en op zondag, houdt de politie nog controles op en rond het terrein van het evenement.

Bekijk de lezersfoto's