Personeelsleden van het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis moeten nog even wachten op hun loon van de maand juni.

Het UWV betaalt alle lonen, maar denkt 4 weken nodig te hebben om het loon over deze maand uit te keren. Dat hebben de curatoren van het ziekenhuis vrijdag gemeld.

Nagenoeg alle medisch specialisten die werken in het ziekenhuis, hebben een tijdelijk contract aangeboden gekregen, meldden de curatoren ook. Dat contract geldt totdat duidelijk wordt wat hun aanstelling wordt in het nieuwe ziekenhuis na de doorstart.

In gesprekken met de directies van de drie ziekenhuizen die het Ruwaard van Putten overnemen, is opnieuw vastgelegd dat de zorg in het ziekenhuis gewoon doorgaat, zeggen de curatoren.

Gesprekken

Volgende week zullen gesprekken worden gevoerd met de circa achthonderd medewerkers van het ziekenhuis. In de een-op-eengesprekken zal hen meer duidelijkheid worden gegeven over hun toekomst. De nieuwe eigenaren hebben hiervoor een extern bureau in de arm genomen.

Een deel van het personeel van het ziekenhuis in Spijkenisse raakt zijn baan kwijt, maar om hoeveel mensen het gaat wilde de woordvoerder niet zeggen.

Overname

Maandag werd het Ruwaard van Putten Ziekenhuis failliet verklaard. Het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, alle drie ziekenhuizen uit de regio Rijnmond, lieten toen weten het ziekenhuis te willen overnemen.

Mogelijk gaat het ziekenhuis verder onder de naam Spijkenisse Medisch Centrum. Uiterlijk 24 juli maken de curatoren meer bekend over onder meer de financiële situatie van het ziekenhuis.