Als het aan justitie ligt, verdwijnt onderwijsassistent Stefan P. 7 jaar de cel in en legt de rechtbank hem ook tbs en dwangverpleging op. 

Hij zou zich onder meer bij onderwijsinstelling Visio in Huizen, een school voor blinde en slechtziende kinderen waar hij vanaf 2009 werkte, hebben vergrepen aan zeer kwetsbare kinderen.

De strafeis legde het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag op tafel bij de rechtbank in Amsterdam.

Op de tenlastelegging staat het seksueel misbruik van meer dan 20 kinderen, van wie een aantal bij Visio. Dat is een school voor blinde en slechtziende kinderen. Volgens justitie zocht P. bewust naar kwetsbare kinderen die niet of nauwelijks verzet konden bieden. Zo verklaarde hij dat autistische kinderen ''vaak doen wat je zegt''.

Behandeling

De politie arresteerde P. een jaar geleden op verdenking van verkrachting van een jongen. Sindsdien heeft hij uitgebreid verklaard, bekend en spijt betuigd. Hij heeft aangegeven ook behandeling te willen voor zijn problemen. P. was op jonge leeftijd zelf slachtoffer van misbruik. Daardoor is hij 'seksueel getraumatiseerd' geraakt.

Hij staat ook terecht voor bezit van kinderporno en grooming (kinderlokken op internet). Hij probeerde afspraakjes met minderjarigen te regelen op internet en bood daarvoor geld aan, aldus de officier van justitie Marije Römer. Onder zijn slachtoffers zaten ook verstandelijk beperkte slachtoffertjes.

Onderwijsassistent

Römer nam het P. extra kwalijk dat hij als onderwijsassistent misbruik pleegde, omdat de ouders hun kwetsbare kinderen aan zijn zorg toevertrouwden.

Volgens haar voelen ouders zich schuldig dat ze hun kinderen naar de onderwijsinstelling brachten, maar ook dat ze niets opmerkten.