Een Zeeuwse vrouw heeft het lichaam van haar overleden moeder ongeveer een week lang bewaard in een vrieskist bij haar thuis. De 46-jarige vrouw kon geen afscheid nemen en wilde haar moeder dichtbij zich houden.

Dat meldde de politie woensdag. Het lichaam van de 83-jarige vrouw was maandag gevonden in het huis van haar dochter in Kamperland (Noord-Beveland).

Ongeveer een week eerder zou de moeder een natuurlijke dood zijn gestorven. Voor de zekerheid is het lichaam naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht voor onderzoek. De uitslag van de autopsie is nog niet bekend.

De moeder had de afgelopen 17 jaar ingewoond bij haar dochter, die dag en nacht voor haar zorgde.

Een kennis van de dochter was maandag naar de politie gegaan. Hij kon niet leven ''met de wetenschap dat het lichaam in de vriezer is opgeborgen'', aldus de politie.

Onverstandig

Na de vondst werd de dochter meegenomen naar een politiebureau in Goes. Daar erkende ze dat ze onverstandig had gehandeld. Na verhoor kon ze naar huis gaan.

In principe is het strafbaar om een lijk te verbergen om te verhullen dat iemand is overleden. Het Openbaar Ministerie heeft nog niet besloten of de dochter wordt vervolgd.

Onderzoek moet duidelijk maken of zij inderdaad overmand door emoties was.