Een 23-jarige man uit Brielle moet 3,5 jaar de cel in voor het misbruiken van minderjarige meisjes via internet. Dat vindt het Openbaar Ministerie (OM), zo liet het maandag weten. 

De eis tegen de man is 4 jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook moet hij volgens het OM behandeld worden door een gedragskundige en moet hij een contactverbod met zijn slachtoffers krijgen.

De man wordt ervan verdacht dat hij mogelijk 138 meisjes tussen de 11 en 17 jaar heeft misbruikt via internet. In totaal deden 45 meisjes aangifte. Volgens het OM won de man het vertrouwen van de meisjes, waarna hij ze chanteerde en dwong tot seksuele handelingen voor de webcam. In enkele gevallen bedreigde hij de meisjes.

Fysiek contact

De man wordt er ook van verdacht dat hij met twee meisjes fysiek contact heeft gehad en dat het eenmaal bij een poging daartoe is gebleven. Op de harde schijf van de verdachte stonden webcamfilmpjes die als kinderporno worden gezien. Ook stonden er chatlogs en mapjes per slachtoffer op de harde schijf.

De politie kwam de man op het spoor via een 22-jarige man uit Voorburg. Ze zouden met elkaar hebben gechat en elkaar tips hebben gegeven. De Voorburger hoorde vorige week al 2,5 jaar cel waarvan 2 jaar voorwaardelijk tegen zich eisen.